am i the only one for you mr västtrafik


när jag var på väg ut på juldagen klampar två kontrollanter på spårvagnen. när de trycker upp sina jag-är-kontrollant-kort i mitt ansikte är jag nära, väldigt nära, att göra en: "ja det ser bra ut"-inspektion av deras bevis och nonchalant lyssna viadre på musiken.
men jag ger min kontrollant mitt månadskort och han blipblipar det.
"det här kortet gick ut för två dagarsen" säger han.
"neej du skojar!" suckar jag.
"hur gammal är du?"
"21"
"har du fått många julklappar i år?"
"jaa.."
"då ska du få en till"

fatta vilket drygt sätt att skriva ut böter på!

trodde jag. men han ler och fortsätter:
"skicka en SMSbiljett så är det lugnt för den här gången"

ÄR JAG DEN ENDA PÅ JORDEN SOM RÅKAT UT FÖR SNÄLLA KONTROLLANTER?


förr har jag haft sån sjuk tur också. jag har sluppit undan böter tre gånger innan. (dags att skärpa sig? som jag skrev så har jag ju faktiskt månadskort nu, hade bara glömt att ladda det. har slutat planka och börjat gynna nu när de sänkte så mycket.)
en av gångerna kom det på tre civila kontollanter. men när de från främre vagnen kom bak och ställde sig vid mig, i den nästan tomma vagnen, och mitt hjärta bankade i jag-vill-inte-bli-800-kronor-fattigare-takt, kollade de mig aldrig. de bara antog att kontrollanten bakom mig som fastnat med att tjafsa med nån kille redan gjort det.

peppen

1. JONNA ÄR PÅ BESÖK I SVERIGE!
2. SÄLEN PÅ SÖNDAG!

historien om polydaktyligranen

julshoppade loss igår!


åkte till mamma sen för att julmysa. och köpa gran.
men granarna var nästan helt slutsålda. det fanns fem tremetersgranar kvar. så då tänkte vi
"skitsamma" för vi var inte ens helt bestämda över att ha gran i år.
men då! tar försäljaren fram, från en hög med uppenbara aldrig-få-sålt-granar, den skev aste, glesaste granen jag sett. och börjar promota den! på härligt TVshopvis.
"den här granen den är speciell. personlig skulle jag vilja säja. det är ingen som har en sånhär vill jag lova! och titta här uppe ser den ut som en ailien!"
jag och mamma tittade på varandra och kunde inte sluta skratta. han försökte verkligen sälja den missbildade granen och pruta ner den! vi skämtade om att tävla med en familj vi känner, kan inte säja vilken, som vi alltid tyckt haft den hemskaste granen. (fast det har vi ju aldrig sagt till dem.) alltså verkligen, direkt från soptippen. förutom ett år, och just det året ursäktade de sig och sa att de inte hittat nån fin.
vi var ju i alla fall tvugna att köpa mongogranen. det gick ju inte att låta bli, när vi börjat skämta om att klä den med samma gräsliga pynt som fulgranfamiljen. hoppet tändes i granförsäljarens ögon. när vi bar iväg på granen lovade vi honom att komma förbi nån dag och visa kort på den färdigpyntad.
sprang sedan ner till "billigt & bra" och köpte det hemskaste pyntet vi kunde hitta. skrikigt blått glitter som mer såg ut som en schalgerboa.
det gjorde nästan ont att pynta granen. för att vi skrattade så mycket. fast det roligaste blir att se min lillebrors min, för vi ska inte säga nåt. mams tycker att det är synd att hon redan haft sin glöggfest...



dubidudumDONE!


målade och målade igår och kunde inte sluta! halv sju i morse tittade jag på en färdigmålad lägenhet, sedan på klockan.. och i spegeln, där såg jag en dalmatin. färgen har nästan fursvunnit från kroppen nu. kom också i det ögonblicket på att jag haft musik på hela kvällen och natten medan jag målat/dansat/snubblat från min *stege




* "stege"




var ingen idé att sova sen när jag strax skulle till farmor och ordna plockmat. orkade förörvrigt hålla mig artig i ungefär en halvtimme. sedan föll jag för min sjuåriga kusin och lekte med henne hela dagen, medan de andra diskuterade alla kronor man förlorar på att inte kontrollera kvittot på hemköp när kassaflickorna ständigt gör fel.

busamanda:





det här kortet som gram's hade framme har jag aldrig sett. min kuss är sig sjukt lik. min hockeyfrill (minns inte att jag hade det) är nästan identisk med den jag typ tolv år senare bar på..




onsdag.fem dagar före.dopparedagen

om jag inte var superförkyld skulle jag målat klart idag så vi kan sitta på mitt golv på lördag och förfesta.

i morgon skänker jag till farmor, ska hjälpa henne fixa kalas!
åh lilla farmor. hon blir åttio år. en kvinna att se upp till. när hon skilde sig gav hon sig ut och reste. det var inte på något sätt lika vanligt eller smidigt som nu. och så snygg hon var! som femtio såg hon ut som trettio. en het trettioåring! jag minns inte exakt när det var, men som barn i en viss ålder när det går upp för en att ens föräldrar och deras föräldrar faktiskt varit unga, blev jag över en natt galet intresserad av hur de levat sina liv. gissar att jag innan var alldeles för upptagen av att leka för att komma ihåg historierna de berättat när jag var liten. jag tror det var ungefär när jag blev tonåring som det bästa jag visste var att titta i mamma och pappas fofoalbum. innan jag var i den åldern själv var det kanske svårt att sätta sig in i det. och framförallt se hur nära i tiden det ändå var. kommer också ihåg dagen jag kom på hur subjektiv upplevelsen av att första tiden i livet är evighetslång är.

söndag natt ska jag jobba.
så det hela lämnar kvar en fredag för julstämningsintag:
vill hinna köpa de bästa julklapparna there is till mina vänner. och göra några.
köpa gran med mams.
ladda hem julopera med birgit nilsson säger johan.


nä! kan ju fan inte låta en liten förkylning vinna. nu åker jag och målar ändå!

inte ett val men ett kall

jag vill bara dansa mig yr och hela livet står på händer för oss som inte glömmer att sluta vänta och den här gången höjs taket men jag har aldrig klättrat på väggar när de var inlåsta hade jag hittat ut jag har hoppat från taken som madicken men utan paraply rakt ut mot allt i hela mitt liv och hoppat mellan taken och ramlat och slått mig och hoppat upp igen och tjutit av skratt och fortsatt springa med dånande musik medan gråa siluetter i horisonten tynar bort blir skuggor ingenting jag stal alla färger

isöntit ajrånik

janna vars hat för mina en-minut-innan-tåget-ska-gå-ankomster inget slår, skickade ett sms i morse, en timme innan hennes plan skulle lyfta: "jag har glömt mitt pass hemma!"



gå då, tid!

i morgon är det lördag imorgon är det lördag i morgon är det lördag
jag tänker: ett glas vin och en styck film på bergakungen. och vill höra allt om ditt jobb baby!

och ganska snart tisdag så jag får springa hem och måla klart!



babaaj

god morgon. vem sjöng jag duett med igår?


hittade den här bilden som känns som tusen årsedan och inte ett och ett halvt..

matildas nya lägenhet var lika mysig som jag visste att den skulle vara! hon har coolaste bordet ever: en gammal slöjdbänk i trä med kromade ben!
Mcrew upptäckte en ny connection, utöver att vi bor närmare varandra nu. hon var brevbärare i min uppgång förr! ska ta reda på lite mer om den mystiske man som bodde där vars dödsbo jag fortfarande får brev till. väntar ni på spökhistorier?
då får ni vänta för jag hinner inte måla klart köket idag. jobbet ringde. (inte båten själv men haha det hade varit festligt om den ringde och tutade) ska gå på ikväll, hejdå ledighet!




lussebull & nostalgigull



hälsade på svennis JR:s familj! stor släktträff. vi skrattade gott åt gamla minnen, grät även en skvätt när vi pratade om floder vi bott i och flytt från.







hur mycket vuxenpoäng är inte en verktygslåda?
roligaste frågan igår ställde ikeakassörskan: har ni ikea family? (ni som i mig och johan. som ett par.)
och roligaste kommentaren! var när jag presenterade mig för en kille johan kände och han svarar:
"jag har redan träffat dig. första gången kallade du mig jafar. och du sa att du legat med min mamma. jag kom från landet då så jag blev lite chockad."
HAHA, visste inte vad jag skulle svara förutom:
"så bra att du fick en knuff direkt ut i stadshumorn (...) då"





jag är störtkär i den här fåtöljen. SKA köpa den.






anns and i värmde upp inför 90talsklubben, min lillebror ska ha ikväll, när vi spelade BACKSTREET BOYS-sällskapsspel! när jag var elva gjorde jag och min barndomsbästis det spelet. hade nästan glömt bort det. sjukt ambitiöst gjort, vi har t o m gjort spelpjäserna själva! och alla fråge- och påståendekorten vi skrev kunde vi utantill. (fixeringstendenser att ana redan då?)

fortsätter på det temat med min gamla utslitna backstreetboys-tshirt! ska ha den ikväll, så klockren, och börja peppa nu, duscha bort all vit målarfärg nu och peppa på att dansa dansa dansa till leila k och etype!


hung out hang up and hang over



de enda bilderna från igår som inte är helt svarta.

minns fortfarande inte hur jag kom hem eller varför jag har blåmärken på benet och en bula över örat.


imorn ska jag hämta en spegel och kolla på en fåtölj, släppas lös på ikea med johan och på kvällen baka lussekatter med anna!

eh

fijiöarna kanske. ska googla lite.
nu hittar jag nåt! "vill du emigrera till kanada ring mig du får all information"

ska kolla på blocket om nån säljer en minnesraderare typ som men in black har.

-

okej nu flyttar jag till nån stad långt bort nej förresten jag byter land

free


nu ska jag stänga av musiken , åka in och erövra skoaffärerna!
i julklapp önskar jag mig en skandallös kväll ikväll på julfesten med jobbet!




lovade en bild på frillen men du får nöja dig med ett skratt åt den här fjortisposebilden! enda jag har.
image519