hot

jag säger bara: sienna miller i alfie...

en ledig dag

ska hem till lollo och dricka glögg och äta lussekatter!

tuff men rolig helg på båten. gretas i lördags! kortfattad rapport, måste springa iväg! hej och hå!


tre timmars sömn slit och slät som kalliban skulle sagt

emma spelade skivor på uppåt och framåt! hamnade där ikväll igen, johan också, efter en shoppingdag och käk på stan med anna POP. om tre timmar ska jag gå upp och åka till jobbet.

THE OFFICE så jävla roligt!!

god morgon

jasså, jag hade skrivit fylleinlägg i natt. najs. de uppfattas i regel mycket mer dramatiska än vad som är meningen. fast se framåt, ja. men inte glömma, bara inte köra fast.

gick av båten i tisdags, ut i friheten till en ytterst efterlängtad ledig vecka. trodde jag! kunde inte tacka nej när de ringde igår och frågade om jag kunde jobba fredag till söndag. skitbra pengar! så kvar av min lediga vecka är en ledig dag, måndag. och idag, så nu ska jag fixa massa saker. och igår var jag ju tvungen att passa på och gå ut! filmkväll med 'girls just wanna have fun' hos blondie som fixat middag, slutade på uppåt och framåt!

haha nu ringde det just en stackars telefonförsäljare som jag jävlades med! har ju suttit i samma båt så att säga, innan jag satt på en båt haha. vet vad man hatar när man ringer till folk. så jag lät jätteintresserad och drog ut på det så att han trodde att han hade mig på kroken, men sedan simmade jag där ifrån som en ful fisk. moahaha.

life

allt det gamla ska bort, aldrig mer ägnas en tanke åt och bara det nya ska jag tänka på. det gamla kommer inte betyda nåt. jag är ju nu.

liggelördag

fest på fotohögskolan igår! bäst på länge! 


pappa

pappa

lejonhalsband

lyssnar på björn afzelius och tänker på min pappa.

när jag var liten läste du för mig på kvällen. din röst ekade mullrigt när jag låg med huvudet på ditt bröst och lyssnade. den oändliga historien, svarta hårstrån och mörka fräknar på din hud som rörde sig upp och ner när du andades. jag somnade aldrig när du läste men nästan alltid somnade du. när jag började lära mig läsa fortsatte jag att läsa själv när du gått och lagt dig, men det sa jag aldrig för jag ville inte att du skulle missa något av historierna, så jag lyssnade på det igen nästa kväll.

malmö

kom hem från skåne idag. fick ett ryck i lördags. älskar malmö! ladyfest var sjukt bra!

blåfot

efter kaffe med mikael på vanilj blev det starkare drycker hemma hos jennie i gamlestan med det gamla goa gänget igår. blev inte förvånad över hur otroligt snygg lägenhet hon har! jennie är en konstnär. vi pratade konstkurser, hon går en ettårig förberedande kurs som lät så rolig, och jag är så sugen! jag och jennie gick samma bildkurs som barn efter skolan, och jag minns hur duktig hon var redan då. jag minns mitt första vernissage, gud så stort det var. åtta år var jag. nu har jag knappt målat sedan studenten i somras, saknar lättillgängligheten i skolan, och glaskursen. och kulturhistoriakursen, att jag inte uppskattade den då! jag började på ett litet kollage förra lediga veckan, det kommer bli rätt snyggt tror jag. men haha när jag kom hem en dag såg jag att något var annorlunda, men inte vad. sedan upptäckte jag att robert, animerade digitalboxkillen låg prydligt utklippt mitt på mina bilder. min bror anton är rolig!

drinkarna var goda, clara och nina var också goda... men trappan var ond när vi skulle förflytta oss till stan. jag ramlade över min fot och trodde att den gick av! men den satt kvar. fast fruktansvärt ont gjorde det. helt vanligt tildaklumperi. i alkoholens bedövning och envisa dumhet gick jag självklart ut ändå. antons kompis projektarbete, en "indosilver" klubb på stars and bars, och jag kände mig väldigt gammal. två för en i baren hela kvällen! det var kanske inte bra. kul att träffa rikard! ( han kom inte till förfesten för att hans morfar dog på morgonen. men han följde med ut och när vi komplimenterade hans kappa sa han glatt "tack, det var morfars, jag ärvde den idag".. ) inte lika kul att vakna i morse, eller i eftermiddags, med en blålila fot. stor, svullen och knubbig som en amerikansk fet bäbis. aj. jag kan nästan gå i alla fall. så blev en lugn dag. hade tänkt en lugn kväll också. men rebecka ringde och lockade med mig ut, men först ska jag med anton och hans kompisar på afterwork. perfekt, jag är så hungrig!

kristina bjöd mig till sin fest om en månad i malmö. skulle vara sjukt kul. sist var för nån månadsen när jag och johan drog ner och hade en galet rolig helg. lite spontant vid ettiden, efter några öl med en kompis till johan som trollband mig med sitt barcelonasnack och fått mig att definitivt vilja åka dit i framtiden och jobba, åkte vi till köpenhamn. jag älskar köpenhamn. bara en bro över men så stor skillnad. vi hamnade på gay pan till sju på morgonen. gav snyggaste tjejen på stället några blickar men när hon kom bort till mig fattade jag inte vad hon sa, jag är värdelös på danska och ändå är jag i danmark 13 gånger varannan vecka.. efter en kvart gav vi upp och då hade vi tillslut fått papper och penna av bartendern, men när hon inte ville skriva på engelska och avslutade lappkonversationen med "stupid swede ;)" så dansade vi istället.


jeopardy

fick tilda i träningsjacka och trasiga gympaskor att hamna på nivå igår.
vad är sofias superdrinkar?

fick tilda att stanna på nivå.
vad är sofias tequilarunda?

ville bjuda på dyra drinkar med sitt amex nu när han var hemma från sitt lyxjobb i london en vecka, massa blahobaboba om pengar men tilda ville bara ha sjutton glas vatten vid det här laget och spanade på tjejerna som stod bakom honom.
vem var äckliga slipsmannen?


det är förresten något med sofias kök som gör att vi alltid börjar sjunga högt eller snarare gola.. gärna lena ph..


fika med mikael om en timme, en timme i realtid och inte i tildatid.. så nu måste jag springa till duschen!



ps. det finns bara två ögon. åh gud.


frisör

tog mig ut till angered hem till mamma för att färga och klippa hennes hår idag. haha, det är alltid lika roligt att se jättebekymrad ut när man klipper någon, och lite nervöst säga "OJ", men ännu roligare att mamma alltid går på det.. 

på vagnen hem igen, som förövrigt var översvämmad av regn som läckte in fast man nog skulle kunna bygga en livflotte av alla skal från solrosfröna som alltid lika troget skräpar ner angredslinjerna, ringde sofia och bad mig rädda henne från nån kille hon fastnat med..det slutade med att jag ska åka bort till henne på olivedalsgatan och dricka lite öl om fem minuter..

gamla vänner och te hos janna igår, och en sväng förbi johan. massa skratt och två cigg.


räknar dagar och strumpor

i natt somnade jag på soffan i vardagsrummet. höstblåsten får fönsterrutorna här på översta våningen i vårt hyreshus att vibrera, och fönsterlamporna att slå i snabb takt mot glaset. jag vaknade till av de klingande ljuden hela morgonen, och tänkte varje gång innan jag somnade om att det lät precis som om hösten knackade på. jag har hälsat hösten välkommen men inte riktigt släppt in honom ännu. jag ska ge den vackra hösten mer egen tid, ensamma promenader med bara mig och hösten med sin härligt klara luft.

min resa känns nära. om 76 dagar åker jag och min ryggsäck till asien. i morgon ska jag gå och fixa ett nytt pass.

och idag ska jag börja denna lediga veckans projekt. sortera min enorma klädsamling och försöka få in det jag ska ha kvar i garderoben. mitt mål är nåt mittemellan jannas och min ordning, det verkar rimligt. i jannas garderob ligger plaggen i färgskala och inte en millimeter utanför sin rad. mina 150 udda strumpor kan man gå på skattjakt efter i hela lägenheten bland mina smutsiga och rena kläder i alla små högar.